BIT става интерaктивна телевизия

Телевизията ще претърпи рестарт и ще има нова програмна схема, обявиха новите собственици от „Интерактрив ТВ Системс България“

BIT става интерaктивна телевизия

BIT влиза в период на трасформация и преструктуриране от днес, за да се подготви старта на новата програмна схема. „Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми”, това заяви новият собственик BIT Мирослав Янев, изпълнителен директор на „Интерактрив ТВ Системс България“, дружеството което вече е собственик на ТВ канала.

Собствениците ще се стремят към това да създадат съдържание едновременно за всички платформи - телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност. Янев коментира още, че под новото ръководство проектът BIT ще бъде рестартиран, за да се създаде „първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория“.

„Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива”.

В съоббщението се казва още, че има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на „Би Ай Телевизия“ ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството „Интерактив ТВ Системс България“ АД.

Проектът BIT стартира преди две години с идеята да бъде мост между българите в България и тези, живеещи в чужбина – телевизия, която да предоставя 24-часова програма с локални новини и истории от България за Америка и обратното. Финансовите резултати на телевизияа обаче не са успели да поддържат производството на съдържание на два континента едновременно. Бизнес целите не бяха постигнати, което наложи смяната на собствеността и бизнес модела, обясняват от телевизията.

Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия, завършва изявлението. 

Коментари: 0