Бизнесът на Daimler в Китай вече се стабилизира

В страната са продадени около 50 хил. превозни средства Mercedes-Benz през март

Бизнесът на Daimler в Китай вече се стабилизира

Снимка: Unsplash

800 ~ 1 мин. четене

Производителят на Mercedes-Benz Daimler наблюдава стабилизиране на бизнеса в Китай, след като страната сложи край на блокадата, която бе наложена, за да спре разпространението на Covid-19. За добрите за компанията новини съобщи в неделя старши мениджърът на германския автомобилен производител Маркус Шефер пред германския вестник Bild am Sonntag, предава Reuters.

„Само в Китай отново продадохме около 50 хил. превозни средства през март. Това ни дава увереност”, заяви Маркус Шефер, член на управителния съвет за производство, пред Bild am Sonntag.

Mercedes-Benz достави общо около 477 400 леки автомобила по целия свят в периода януари - март, става ясно от тримесечния им отчет. В доклада не се казва колко от тях са отишли при клиенти в Китай, но през миналата година пазарът там в бил „виновен“ за 29% от общите продажби (694 200 автомобила Mercedes-Benz).

От понеделник заводите на концерна в Германия ще отворят наново. Заводите за леки автомобили в Зинделфинген и Бремен ще възобновят производството на моделите E-Class и S-Class.

Китай е най-големият пазар за S-Class, произведени в Зинделфинген. Обикновено няколко стотин превозни средства се спускат от поточната линия в Зинделфинген всеки ден. Шефер обясни обаче, че този брой няма как да бъде достигнат веднага, след като производството се възобнови следващата седмица.

Daimler отчете спад с близо 70% в оперативната си печалба за първото тримесечие заради пандемията.

Подкрепи Economic.bg