Блокчейн технологията дава повече власт на хората

Това смята Андрю Андерсън от Jarvis Edge

Блокчейн технологията дава повече власт на хората

Снимка: Jarvis Edge

Блокчейн технологията дава повече власт и възможности на хората, смята Андрю Андерсън, партньор в Jarvis Edge. Според него това се дължи на факта, че тя е лесно достъпна и прави процесите по-демократични. 

Андерсън взе участие на Cloud and Blockchain Forum Bulgaria 2018, където се обсъдиха темите, свързани с възможностите и предизвикателствата пред тези сфери, управление на сигурността и рискове от изтичане на конфиденциална информация, ролята на блокчейн за сигурността, промяна на бизнес моделите с навлизането на технологията на блокчейн и други.

Андерсън обърна внимание, че блокчейн дава повече прозрачност и осигурява по-добро управление. Едновременно с това се характеризира и с по-висока степен на защита на транзакциите, подчертава още Андерсън. 

Според него иновативната технология има потенциал да оптимизира паричните потоци на всички съществуващи към момента бизнеси. Нещо повече, тя може да бъде полезна както на правителствата, така и в държавното управление, смята той.  

Андерсън е сред основателите на Jarvis Edge, развиваща се в областта на блокчейн. Компанията разработва платформа за търговия от един акаунт с всички познати финансови инструменти, включително и криптовалуги. Създателите на стартъпа са финансови специалисти и трейдъри с повече от 15 години опит във Франция и в Европа. 

Те избират България с идеята, че мястото има значителен потенциал – както талантливи и способни програмисти и финансови специалисти, така и отвореност към възприемане на новите технологии. 
Коментари: 0