\"БНБ не е стриптийз клуб - като сменим танцьорките, хората няма да се освежат\"

Левон Хампарцумян, изпълнителен директор на \"УниКредит Булбанк\"

\

Снимка: БГНЕС

Централната банка не е стриптийз клуб, в който, ако сменим танцьорките, хората ще се почувстват освежени. Това заяви пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян, коментирайки решението на новия управител на БНБ Димитър Радев да работи с досегашните подуправители на БНБ. 

Добре е, че подуправителите на БНБ остават същите. Разминаването в мандатите е направено, за да има приемственост. Приемствеността е ключова, подчерта Хампарцумян. По думите му Калин Христов и Димитър Костов са хора със сериозен опит в централното банкиране.

Димитър Радев е възможно най-доброто решение за гуверньор, каза Левон Хампарцумян пред БНТ. По думите му Радев има богат административен опит и в България, и в чужбина.

Според Хампарцумян приемствеността е изключително важна. „Всички говорят за КТБ, но никой не говори, че Централната банка е един спокойно работещ финансов механизъм, който си взаимодейства с ЕЦБ, с други институции“, каза Хампарцумян. Той подчерта, че провалът на надзора е драматичен, но това не означава, че всичко добро трябва да бъде зачеркнато.

Коментари: 0