Boeing затваря фабриката си във Вашингтон за неопределено време

30 000 работници ще останат без заплати

Boeing затваря фабриката си във Вашингтон за неопределено време

Снимка: Boeing

300 ~ 1 мин. четене

Гигантът в самолетостроенето Boeing затваря производствената си фабрика във Вашинтнон за неопределен период от време. Това съобщиха от компанията, цитирани от Reuters. 

Първоначално Boeing затвори фабриката си на 23 март и се очакваше тя да възобнови работа тази седмица, но заради пика на епидемията от коронавирус в САЩ, това няма да се случи. Тази стъпка ще засегне 30 хил. работници на компанията, които досега бяха в платен отпуск. От този момент нататък служителите ще останат без заплати и ще трябва да се насочат към мерките за беработица. Тези, които могат да работят от вкъщи ще продължат да го правят, пише CNN. 

От дружеството отказаха коментар за това кога ще възобновят производството в щата. От компанията съобщиха, че 135 души от работниците на Boeing са дали положителна проба за коронавирус. Общо 160 000 души работят за Boeing.

Във времето, в което фабриката не работи компанията ще се съсредоточи върху изграждането на допълнителни мерки за безопасност при работа. „Ще използваме това време, за да преценим как може да приложим насоките, които ни дава правителството за спиране на разпространението на коронавируса“, каза изпълнителният директор на Boeing Commercial Airplanes.

Миналият месец Boeing поиска държавна помощ в размер на почти 60 млрд. долара за авиоиндустрията, за да се справи с пораженията, които коронавируса нанесе върху сектора.

Подкрепи Economic.bg