Германия замрази данъците за производителите на бира

650 млн. евро се очаква да е данъкът, който всички производители трябва да платят за 2019 г.

Германия замрази данъците за производителите на бира

Снимка: pixabay

372 ~ 1 мин. четене

Германското правителство иска да даде глътка въздух на пивоварите и затова обяви, че дава възможност на производителите на бира да отложат плащанията на корпоративния данък за 2019 г., съобщава The Brussel Times.

За да се подобри ликвидността на производителите на бира в сегашната трудна ситуация и да защити работни места, федералното министерство на финансите и съответните ведомства на отделните провинции постигнаха съгласие плащането на данъка върху печалбата да бъде отложено, каза пред агенцията говорител на федералното министерство.

Германската асоциация на пивоварите приветства решението на правителството и го определи като много важна крачка в подкрепа на сектора, който в момента е подложен на голям натиск. Много производители на бира изпитват затруднения заради пандемията от коронавирус, тъй като износът почти е спрял, отменени са големи събития, а ресторантите са затворени.

Данъкът, който трябва да бъде платен за 2019 г. се очаква да бъде в размер на  650 милиона евро, според прогнозни данни на финансовото министерство.

Подкрепи Economic.bg