Боливия замрази лиценза на авиокомпанията, превозвала \"Чапекоензе\"

Критично презареждане с гориво е вероятната причина за разбиването на самолета

Боливия замрази лиценза на авиокомпанията, превозвала \
3749 ~ 1 мин. четене
Властите в Боливия замразиха лиценза на венецуелската авиокомпания Lamia, която е отговорна за самолетната катастрофа в Боливия, причинила смъртта на 71 души, съобщава изданието The Telegraph. 

В момента се изясняват причините за инцидента, а вината се измества все повече към пилота на самолета и съсобственика на авиокомпанията, превозвала отбора на бразилския футболен отбор "Чапекоензе", журналисти и други пътници. 

Смята се, че те не са изпълнили задължението да се направи спиране на самолета за презареждане на гориво, което е било критично за пътниците на борда. 

Припомняме, че на 29 ноември самолетът се разби по време на полета си от Боливия към град Меделин в Колумбия, където бразилския тим е трябвало да играе мач срещу местния отбор "Атлетико насионал" за финалите на купата за Южна Америка в Меделин. 

Машината е трябвало да кацне на второто по големина летище в Колумбия Rionegro. На борда на самолета е имало 81 човека - 72 пътници и 9-членен екипаж. Сред тях е бил и бившият футБолист на ЦСКА Фелипе Машадо, който от началото на сезона играе за бразилския футболен отбор. 
Подкрепи Economic.bg