Борис Джонсън затяга COVID мерките в Лондон и част от Англия

Отпада очакваното облекчение за събирания по Коледа в столицата

Борис Джонсън затяга COVID мерките в Лондон и част от Англия

Снимка: БТА

12127 ~ 1 мин. четене

Въведените мерки срещу разпространението на коронавируса ще бъдат засилени в Лондон и югоизточната част на Англия, съобщи британският премиер Борис Джонсън.

Според новите правила от жителите в районите от „четвърто ниво“ трябва да останат у дома“ поне до 30 декември. Хората, живеещи в региони от ниво 4, трябва задължително да нощуват у дома и трябва да се срещнат с максимум един човек извън домакинството си. Също така в Лондон няма да има облекчение на мярката, според която на хората от три домакинства трябваше бъде позволено да се събират заедно на Коледа. В други региони изключението остава, но само на Коледа.

Джонсън обяви, че не вижда друг изход от ситуацията. „Знам колко емоции влагат хората в това време на годината ... Знам колко разочароващо ще бъде“, каза той, цитиран от Reuters.

Той призова британците да се подготвят за едно по-различна Коледа, без обичайните празненства и събирания.

Нещата ще са радикално различни до Великден, заяви Джонсън, визирайки започналата кампания по масово ваксиниране на населението във Великобритания.

Британският премиер говори на пресконференция след видеоконферентно заседание с министри, посветено на епидемичната обстановка.

На този фон броят на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания днес надхвърли 2 милиона.

Подкрепи Economic.bg