Борис Джонсън е фаворит за наследник на Камерън

Очаква се кандидатурите да бъдат обявени днес

Борис Джонсън е фаворит за наследник на Камерън
Бившият кмет на Лондон и водеща фигура в кампанията за брекзит Борис Джонсън изглежда като най-солидната кандидатура за председателство на "Консервативната партия" и наследяване на Дейвид Камерън на премиерския пост на Великобритания, пише вестник Express.

След включването си в надпреварата за премиерския пост, Джонсън ще представи "позитивна визия за развитието на Великобритания". Неговият апел към британците е "шанс да повярваме в себе си“ и "шанс да вярваме в ценностите на тази страна“ в пост-брекзит ерата, пише "Фокус".

В битката за премиерския пост Джонсън ще се изправи срещу Тереза Мей и  Стивън Краб. До момента 31 народни представители са подкрепили Борис Джонсън, 15 - Стивън Краб и 10 - Тереза Мей. След приключването на номинациите днес, кандидатите ще преминат през серия от балотажи на гласовете на 330-те депутати на "Консервативната партия“, като след всеки тур един от кандидатите ще отпада, докато не бъде излъчен победител.

Кандидатурите им ще бъдат обявени днес, а изборът на нов министър-председател ще се осъществи на 9 септември след вътрешен вот на 150-те хиляди членове на Консервативната партия. 
Коментари: 0