Борисов: Да пукна, ако един лев съм взел от Божков

Закон не е променян в услуга на когото и да било, коментира премиерът

Борисов: Да пукна, ако един лев съм взел от Божков

"Да пукна, ако една стотинка, ако един лев, едно евро ми е дал Васил Божков" – така премиерът Бойко Борисов коментира твърденията на бизнесмена Васил Божков, че е дал 60 млн. лв. на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера. Изявлението на Борисов пред bTV дойде няколко часа след обвиненията.

"От Божков съм получавал една пура, тогава беше дошъл с ръководителите на bTV", допълни премиерът изявлението си в "Панорама" по БНТ.

Ще изкарам мандата и аз ще посочвам с пръсти, каза Бориов, допълвайки, че няма винаги да е премиер. „Закон не е променян в услуга на когото и да било“, категорично отговори премиерът на въпроса дали закони се правят за определени бизнеси. 

Според Борисов след коронакризата държавата помага и на малкия и на средния бизнес. „Сега с работа, на правилните места да се сложат парите“.

По темата с намаленото ДДС той заяви, че „това е жест към този бранш да покаже, че може да продължи и след 2021 г., ако те работят добре“. „За книгите, това ми беше отдавна мечта да го направя“.

Нужни са енергийни ресурси, за да върви всичко и затова изграждаме проектите, коментира Борисов.

Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки, каза Борисов по темата за реакцията на държавата в началото на разпространението на вируса.

Коментари: 0