Борисов: Длъжни сме да направим правителство

Резултатът препотвърди, че трябва да бъдем водеща сила в управлението

Борисов: Длъжни сме да направим правителство

Снимка: Economic.bg

Резултатът от изборите препотвърди, че ГЕРБ трябва да бъде водеща сила в управлението. Нашата партия е демократична, на нас демокрацията само ни е дала, нищо не ни е взела. Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжна да направи правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ.

Той подчерта, че все още не са излезли окончателните резултати и в следващите часове може да има промени.

Искам да благодаря на всички българи, които са участвали в изборите, коментира Борисов. От доста време срещу нас имаше един достоен съперник. Искам да поздравя колегите от БСП и г-жа Нинова за сериозната битка, допълни още той. 

Демокрацията е най-важна за нас. Най-хубавото нещо е, че ролята на обществото управлява държавата. Огромна благодарност към българите. За пореден път десницата в България категорично победи социалистите към този момент, каза лидерът на ГЕРБ. Българският народ е толкова мъдър и според мен постъпи по най-добрия начин.

Борисов изрази желание за провеждане на бързи преговори за сформиране на правителство, което да отговори на очакванията на хората. Той заяви, че утре ще събере изпълнителната комисия, след като излязат окончателните резултати и в кратки срокове ще се направят консултации.

Коментари: 0