Борисов заседава с Каракачанов и Захариева заради бомбардировките в Сирия

Сутринта министърът на отбраната коментира, че за България няма пряка заплаха вследствие на ракетния обстрел

Борисов заседава с Каракачанов и Захариева заради бомбардировките в Сирия
Премиерът Бойко Борисов ще проведе заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност. Ще бъде обсъдена  ситуацията след последното развитие на конфликта в Сирия. След срещата се очакват изявления за българската позиция спрямо нанесените през нощта ракетни удари от САЩ, Франция и Великобритания по Сирия.

Сутринта Каракачанов коментира, че за България няма пряка заплаха вследствие на ракетния обстрел. Той заяви, че позицията на страната ни е да призоваваме за умереност на действията и за търсене на диалог между страните в конфликта.

В продължение на почти час снощи САЩ, Франция и Великобритания нанасяха ракетни удари по Сирия, съобщиха световните медии. Сирийските противоракетни системи обаче са успели да прихванат и свалят значителна част от ракетите от трите държави.

Няма човешки жертви от ракетните удари, съобщи командването на сирийската армия в декларация, цитирана от Сирийската арабска новинарска агенция (SANA). „Пораженията от ударите, нанесени срещу сирийската територия, се ограничават до материални загуби“, се казва в декларацията.
Коментари: 0