Борисов към министрите: Ще ви командировам в Брюксел за европари

Можем да поканим тук еврокомисари, да има денонощна работа за еврофондовете, казва премиерът

Борисов към министрите: Ще ви командировам в Брюксел за европари
148 ~ 1 мин. четене
Премиерът Бойко Борисов посочи кой приоритет е най-важният в момента за правителството му - договарянето на европейските оперативни програми, става ясно от стенограмата на  първото заседание на Министерския съвет (МС) в сряда,.

 "Ако трябва, вицепремиерите, министрите ще ги командировам за месец в Брюксел. Едните пишат тук, другите посрещат имейлите там при комисарите", казва министър-председателят на министрите.

"Без да осигурите парите и плащанията – не случайно чухте 75%, всичко ще се срути. В същото време, успеем ли да си ги възстановим, 50% работата на правителството е свършена. Затова хората ни избраха, като задача най-вече", продължава Борисов, който коментира внесена за разглеждане точка от ресорния вицепремиер Томислав Дончев. След това добавя: "Така че, чувствайте се абсолютно свободни по начина, по който прецените – тук, там, да поканим комисари. Кажете ми само какво трябва и какво искате, за да го направим. Денонощна работа по фондовете."

В доклади Дончев пък посочва, че докрая на тази година единственото програмата "Човешки ресурси" ще бъде отворена, а за всички останали работата продължава. Общо страната може да усвои 16 млрд. евро.

По-рано във връзка с предложение за социални кухни на вицепремиера по социалната политика Ивайло Калфин, Борисов казва: "И максимално всичко да се обясни в Брюксел – защо, как и какво се прави. Сто процента прозрачност, информиране предварително, за да може да няма никакво съмнение, защото това са деликатни теми. Още нямаме осигурено финансиране от Брюксел, нямаме казано, а в същото време хората стоят гладни. Това, което говорихме вчера, да не се повтарям."


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg