Борисов махна Цветанов от ръководството на партията

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов

Борисов махна Цветанов от ръководството на партията
6734 ~ 1 мин. четене
Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на групата. В момента той е зам.-председател на партията и ръководител на предизборния щаб. Решението е взето след разговор между Бойко Борисов и Цветанов днес.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

„След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, написа Цветанов в профила си във Facebook.

Припомняме, че след скандала с евтините апартаменти на ниски цени, с каквито са се сдобили голяма част от управляващите, Борисов махна Цветан Цветанов от парламента. Въпреки разпоредбите на Борисов неговият заместник пак опита да влезе в Народното събрание като съветник на ГЕРБ. Премиерът нарече този опит на Цветанов "пунта мара" и опитът пропадна.

След това Цветанов изчезна от публичното пространство и не се появи публично никъде по време на предизборната кампания, въпреки че Борисов го беше оставил официално да ръководи предизборния щаб. След края на изборите и голямата преднина на ГЕРБ спрямо БСП Борисов обяви, че на Цветанов се е придавала твърде голяма важност.

Борисов се закани за изчисти и някои местни структури, които не са се представили добре на евроизборите.
Коментари: 0