Volvo и Varjo пускат първото приложение за комбинирана виртуална реалност

Експертите могат да управляват истински автомобили, докато носят очилата в изследователските съоръжения на Volvo

Volvo и Varjo пускат първото приложение за комбинирана виртуална реалност
Автомобобилният гигант Volvo Cars и финландският производител на високотехнологични очила за виртуална реалност Varjo пускат първото в света приложение за комбинирана виртуална реалност, което прави възможно задвижването на истински автомобил и добавяне на елементи или цели функции с помощта на специалните VR очила VARHO XR-1. 

Очилата VARHO XR-1 осигуряват фотореалистична комбинирана или виртуална реалност и разполагат с високо технологични камери, позволявайки на дизайнерите и инженерите на Volvo да управляват бъдещите автомобили и да оценяват всички характеристики в симулационна среда, много години преди да бъдат създадени.  „С подхода за комбинирана реалност можем да започнем да оценяваме дизайните и технологиите, докато са буквално все още на чертожната дъска”, споделя Хенрик Грийн, главен технологичен директор на Volvo Cars. „Вместо обичайния статичен начин за оценка на нови продукти и идеи, можем да тестваме концепции на пътя веднага. Този подход предлага значителни потенциални икономии на разходи чрез идентифициране на приоритети и изчистване на пречките много по-рано в процеса на проектиране и разработване", добави още той. 

 XR-1 позволява на инженерите да намират по-лесно решения по отношение на безопасността. Експертите могат да управляват истински автомобили, докато носят очилата в изследователските съоръжения на Volvo в Швеция, като тестват виртуални системи за безопасност в реалната среда.Изключително прецизната технология за проследяване на очите, вградена в XR-1, позволява да се проследят нивата на разсеяност при шофьорите, улеснява оценката на това как шофьорите използват нови функционалности в автомобила и дали те са разфокусирани по някакъв начин. Този технологичен подход за измерване на нивата на концентрация гарантира, че Volvo Cars може да развива нови функции, без да предизвиква допълнително разсейване.
Коментари: 0