Борисов обеща помощ за гробницата край с. Маноле

Премиерът разгледа днес последните открития при разкопките край Пловдив

Борисов обеща помощ за гробницата край с. Маноле

Ще помогнем максимално на археолозите, имаме шанса този комплекс да е нещо уникално не само за Пловдив и за България, но и за света. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес разгледа последните открития при разкопките на царската гробница край пловдивското с. Маноле. 

В могилата „Мал тепе" екипът археолози установи монументален гробен комплекс, който предстои да бъде разкрит. Неговото проучване ще представлява изключителен принос в археологическата наука и световното културно наследство. Гробен комплекс с такива размери не е известен в България и съседните Балкански държави, се казва в съобщение от Правителствената пресслужба. 
Премиерът Борисов благодари на директора на Регионалния археологически музей - Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов и на неговия екип. 
Министър-председателят напомни също така, че преди две седмици правителството отпусна на община Пловдив и последните 9 млн. лв. за Европейска столица на културата. 
„Сега в момента има и пари, и желание, и подкрепа, и най-добри специалисти", добави министър-председателят в заключение.
Коментари: 0