Борисов разпореди да има щандове за българско производство във веригите

Премиерът възложи да се създаде ред за изкупуване и раздаване на българската продукция на социално слаби хора

Борисов разпореди да има щандове за българско производство във веригите
6018 ~ 1 мин. четене

Възлагам по най-бързия начин да се направят в търговските вериги щандове за наши зеленчуци свежа продукция вместо да се конфронтираме с тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си в текстилна фирма в Твърдица на земеделския министър Десислава Танева.

Премиерът възложи да се създаде ред за изкупуване и раздаване на българската продукция плодове и зеленчуци на социално слаби хора, ако тя не може да се продаде.

"Да не остане продукт, който да го е пипал човекът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един тон, пет тона домати, изкупуваме даваме на социалните работници да ги раздадат по празниците на хората. Само наше производство", възложи още министър-председателят на министър Танева.

По думите му пазарите и тържищата се самозатварят сами. Той обърна внимание, че ако има дисциплина, ще могат да се поддържат тържищата. "Едно по едно хората се нагаждат. Бизнесът и пазарът са гъвкави. Ще се намерят решения. Сега за туризма в световен мащаб ще има някаква рецепта, ще се произнесат колегите. Всички държави имат хотели, ресторанти", допълни още министър-председателят.

Премиерът посочи, че във всички икономики влизат пари от туризма. "Ще има някакво общо решение и ние ще се включим в него. Затова толкова искам да влезем в чакалнята на еврозоната, да имаме достъп до свежи пари", допълни Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg