„Боровец“ предлага на децата безплатни уроци и лифт за 1 лев

Със символичната такса ще подпомага детския и младежки спорт

„Боровец“ предлага на децата безплатни уроци и лифт за 1 лев
Детският снежен парк “Борокидс” ще бъде безплатен за деца на възраст между 7 и 13 години в събота, като тук е включена и екипировката. Уроците по ски и сноуборд за начинаещи също ще са безплатни, а дневната лифт карта ще струва само 1 лев. Това съобщиха от „Бороспорт” - фирмата, която стопанисва пистите и лифтовете в зимния курорт „Боровец“. Причината за тези отстъпки е Световния ден на снега, който в глобален мащаб се отбелязва за шеста поредна година.

Събраните средства от символичната такса за лифт картите ще бъдат внесени в новия Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в забавния"Лов на съкровища", организиран от Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска спасителна служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

„Бороспорт“ заедно със сдружение "Един живот" и сдружение "Спина бифида и хидроцефалия" по време на празника са предвидили снежни занимания за деца в неравностойно положение.
Коментари: 0