Boston Dynamics вече продава робо-кучето си

На цена от десетки хиляди долара

Boston Dynamics вече продава робо-кучето си

Снимка: Boston Dynamics

2183 ~ 1 мин. четене
Искате куче, но не и да се занимавате с грижите по изхранването и разхождането му? Е, Boston Dynamics започна да продава своя роботизиран домашен любимец Spot на фирми срещу сумата от 74 500 долара, предава CNN. 
Четирикракият пъргав робот привлече вниманието със задачите, които може да изпълнява. Той умее да тича, да изкачва стълби, а в контекста на днешния ден – и да напомня на хората да практикуват социално дистанциране заради коронавируса.  
Комбинацията от сложния софтуер на Spot и високопроизводителния механичен дизайн дава възможност на робота да помогне за трудната или опасна за хората работа, обясняват от компанията. 
Spot е доста атлетичен. Той може да бяга с 1.6 метра в секунда, има камери за очи, които дават 360-градусов диапазон на зрението му, устойчив е на прах и вода и може да функционира при температури от -20 до 45 градуса по Целзий.
Boston Dynamics за първи път представи Spot през 2015 г. Промо видеото събра 7.3 млн. гледания, а следващите клипове продължават да привличат вниманието през годините. 
Boston Dynamics е създадена през 1992 г. от Технологичния институт в Масачузетс и е купена от Google през 2013 г., а четири години по-късно попада в портфолиото на японската SoftBank. 
Подкрепи Economic.bg