Боян Томов: Жълтите павета не са България

Българските кметове заслужават признание и уважение

Боян Томов: Жълтите павета не са България
260 ~ 2 мин. четене

"Жълтите павета не са България. Горд съм, че Порталът на българските общини "Кмета.бг" и Информационна Агенция Фокус активизираха над 250 000 човека до момента да гласуват в кампанията за "Кмет на годината". Не трябва да забравяме, че най-големият мажоритарен вот на гражданите е за българския градоначалник - човекът, който всеки ден е част от техните проблеми, част от нещата, които се случват в живота на хората“. Това заяви изпълнителният директор на "Бранд Медия България" Боян Томов пред радио "Фокус".

"Градоначалниците не на всяка цена искат да бъдат кметове, но са най-близо до хората", допълни още той. Тази година конкурсът "Кмет на годината" има различен регламент. Кампанията дава повече тласък на малките градове и представя повече малки населени места. Тя вече достигна своя втори финален етап с различни категории, които засягат граждани и кметове.

Идеята е да се даде възможност на гражданите да дадат гласа си. Общини до 20 000 души, до 50 000 и над 50 000 души ще се борят в различните категории.

На 9 септември в хотел "Маринела" се открива ЕКСПО на българските общини и на българския туризъм, чрез което ще се представят родната култура, бит и туризъм. "Колко е дълъг един човешки живот? Ако ние забравим своята идентичност, тогава какъв народ сме?", коментира Боян Томов.

На 11 септември 23:00 часа ще бъде излъчена цялата церемония "Кмет на годината" по Българската национална телевизия (БНТ). Тогава ще се разбере кои са отличените български кметове от вота на българските граждани.

Томов допълни, че кампанията се провежда преди местните избори, защото има кметове, които няма да се кандидатират пак, а участват в мандат 2011-2015 г.

Изпълнителният директор на "Бранд Медия България" обяви, че планира да организира конкурс "Кмет на Европа". Името вече е патентовано на седем езика в Европейското патентно ведомство.

Подкрепи Economic.bg