Брансън отделя $250 млн. за служителите си

В компаниите под шапката на Virgin работят над 70 000 души в 35 държави

Брансън отделя $250 млн. за служителите си

Снимка: Virgin

688 ~ 2 мин. четене
Ричард Брансън заяви, че неговата империя Virgin ще инвестира 250 милиона долара през следващите няколко месеца, за да защити работните места от въздействието на пандемията на коронавирус, съобщава Sky News.

Предприемачът, който е собственик на авиокомпанията „Virgin Atlantic“, заяви, че много от неговите бизнеси в сектора на пътуванията и развлеченията са в „мащабна битка“ за оцеляване, тъй като полетите бяха спрени и хората са ризовани да останат по домовете си.

„Тъй като много от нашите фирми са в индустрии като пътувания, свободно време и уелнес, те водят мащабна битка за оцеляване и запазване на работни места“, написа Брансън в блога си. Той не уточни дали 250-те милиона долара са само за заплати на служители, които са в принудителен отпуск.

„Нашите авиокомпании трябваше да приземят почти всички свои самолети; нашата круизна линия трябваше да отложи старта си; нашите здравни клубове и хотели трябваше да затворят вратите си и всички резервации на нашата почивна компания са спрели “, добави той.

В компаниите под шапката на Virgin работят над 70 000 души в 35 държави.

„Нашите служители са билии винаги ще бъдат приоритет номер едно. Фокусиран съм на 100% в осигуряване на сигурност за техните работни места и тяхното добруване", казва още милиардерът.

Миналия месец Брансън настоя, че новата му круизна линия Virgin ще се справи със страховете от коронавируса, но огнището оттогава бързо се разпространи по целия свят.

Той каза пред Ройтерс, че ситуацията с коронавируса е една от най-големите кризи в живота му.

Сър Ричард каза още, че възстановяването ще "зависи критично" от това правителствата да изпълнят програмите за подкрепа, които са обявили.

Обещанието на предприемача за подкрепа на служителите идва, след като миналата седмица беше критикуван от Лейбъристите, когато Virgin Atlantic обяви, че е казала на персонала си да вземе осем седмици неплатен отпуск след рязък спад на клиентите.
Коментари: 0