„Бритиш Американ Табако“ регистрира у нас три бездимни продукта

"Филип Морис" добавила и още един свой продукт

„Бритиш Американ Табако“ регистрира у нас три бездимни продукта
17551 ~ 1 мин. четене

"Бритиш Американ Табако Трейдинг" АД е регистрирала в България три свои бездимни продукта с марката Dunhill. Това става ясно от регистъра на нови тютюневи продукти към Министерството на икономиката, който се води по Закона за тютюна.

До момента компанията не предлага на пазара у нас бездимни изделия.

Нейният основен конкурент обаче - "Филип Морис", продава своите бездимни изделия HEETS, които се пушат с устройствата за нагряване IQOS. Досега компанията предлага три вида от тези цигари - Yellow Label, Amber Label, Turquoise Label. В регистъра обаче е вписан и още един продукт - Sienna Label.

Трите тютюневи продукта на "Бритиш Американ Табако" са Neosticks Navu Blue, Neosticks Yellow r Neosticks Green.

Предстои те да преминат процедурата по регистрация.

По-рано днес компанията, която у нас има най-голям пазарен дял на тютюневия пазар, след като купи миналата година най-големите марки цигари на "Булгартабак", обяви, че започва тестове на бездимните си нагреваеми продукти и в САЩ. Там те ще са първите от този вид, които се предлагат.

У нас IQOS на "Филип Морис" стъпиха миналата година в края на ноември.

По-рано тази седмица бе решено акцизът на бездимните цигари да бъде увеличен с 53% от досегашното му ниво, като постепенно ще се увеличава още, докато достигне размера на акциза на обикновените цигари.

Подкрепи Economic.bg