БСП доказва ползата от прогресивния данък с калкулатор

Калкулаторът ще бъде представен в петък в Народното събрание

БСП доказва ползата от прогресивния данък с калкулатор

БГНЕС

216 ~ 1 мин. четене

БСП ще доказва с онлайн калкулатор предимствата на прогресивното данъчно облагане. Партията е решила да разработи инструмента, за да може всеки да изчисли колко ще спести и колко ще плати при прогресивния данък спрямо това, което е внасял в хазната при сегашното облагане. 

Калкулаторът ще бъде представен в петък в Народното събрание.

От няколко месеца партията се бори против плоския данък, въведен от Тройната коалиция с участието на социалистите. Червените настояват, че прогресивното данъчно облагане е по-справедливо. За мнозинството граждани ефектът ще е позитивен и ще остават повече средства тяхно разположение в момент на криза, твърдят социалистите. Всички доходи до две средни работни заплати месечно ще плащат по-нисък доход, се казва в съобщението на БСП. 

На интернет адреса на онлайн калкулатора в момента излиза съобщение, че съобщението „ще бъде активен след 11.30 ч. 15. 05. 2015.“ 

Социалистите съветват по-заможните данъкоплатци, които ще плащат повече „да знаят, че прогресивното данъчно облагане има не само социален, но и благоприятен икономически ефект. 
По-големият разполагаем доход за огромната част от домакинствата означава ръст на потреблението и търговските обороти.“ 

Подкрепи Economic.bg