\"Чудя се защо в XXI век няма вода в чешмите\"

Бойко Борисов, премиер

Цитат на деня:

\

Снимка: БГНЕС

3704 ~ 1 мин. четене

"И аз съм се чудел - как в XXI век в Кърджалийско няма вода в чешмите и сега плащаме, за да се направят водопроводи. Чудех се как съм заварил страна, в която нямаше една построена магистрала от единия край на България до другия. Аз съм се чудил дори за една София - едва 25-26% имаше канализация в столицата. Чудил съм се как може мръсните води да се изливат в реките. Налага всичко това да се прави сега".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарна трибуна по време на редовния петъчен парламентарен контрол в отговор на въпрос на Мая Манолова, която припомни, че мандатът на Борисов е започнал с възторг от създаването на правителство, наречено "реформаторско" с обещание за реформи и управленска програма с над 120 приоритета, а 7 месеца по-късно е останал само възторгът, че е направено правителство, а реформите ги има само на думи, предаде БГНЕС.

"Когато съм говорил в този вид за реформи - права сте, това са задължителни неща, но е факт, че се правят сега", каза той. Ако не се направи реформа в енергетиката и токът ще стане нещо, което ще му се радваме тепърва", отговори Борисов.

"Правим огромен опит паралелно с инфраструктурата, да подобрим и другите сектори. Това го дължим на разбирателството и на всички партии в парламента, защото иначе нямаше да има парламент", заключи премиерът.

Подкрепи Economic.bg