БСП постави критично условие за подкрепа на кабинета на „Има такъв народ“

Левицата иска формацията на Трифонов да предложи нов министър на вътрешните работи

БСП постави критично условие за подкрепа на кабинета на „Има такъв народ“

Снимка: БТА

4181 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Опит за правителство на ИТН

БСП ще предложи на Националния съвет на партията, който ще се събере утре, да постави условие за подкрепата на проектокабинета на „Има такъв народ“ – номинация на нов експерт, който да оглави вътрешното министерство. Левицата настоява компрометираното име на Петър Илиев да отпадне от състава на бъдещето правителството. 

Бихме искали, без това да е натрапчиво и да оказваме натиск, мандатоносителят ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и министър на външните работи. Ние продължаваме да стоим зад конкретните политики, до които стигнахме с „Има такъв народ“, повечето от които са наши политики, но бихме искали ИТН да преосмисли решението си. Ще изчакаме да видим тяхната реакция и Националният съвет ще вземе решението си утре“, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг.

Нинова на няколко пъти посочи интервюто на Петър Илиев по Nova като „смущаващо“. Това бе първата му изява след обвиненията към него в плагиатство, като той се обяви за жертва на атака от „център на задкулисието с огромен ресурс“. В гостуването му така и не бе засегната темата за това какви са приоритетите му в МВР и как вижда съдебната реформа и борбата с корупцията в качеството си на силов вицепремиер.

Припомняме, че промени в състава на Министерския съвет може да се правят до сряда, когато се очаква проектокабинетът да бъде гласуван в парламента.

Подкрепи Economic.bg