БСП ще държи мандата до актуализирането на бюджета

По думите на Корнелия Нинова усилията на левицата за съставяне на правителство не се оценяват адекватно от останалите партии

БСП ще държи мандата до актуализирането на бюджета

Снимка: БТА

820 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

След като не срещаме разбиране от т.нар. „партии на протеста”, сме готови да задържим мандата само докато направим актуализация на бюджета. Ето защо днес предлагаме да побързаме с нея. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова и от парламентарната трибуна призова депутатите за разум и отговорност.

„След като президентът Радев връчи на коалиция „БСП за България" третия мандат за съставяне на правителство, полагаме усилия да направим трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет с две цели. Първата е да има работещ парламент и това правителство да посрещне кризите, които връхлитат България. Втората е това мнозинство да започне истинската промяна на досегашния модел на управление, за което се обявявахме", заяви Нинова.

От фактите, които виждате в последните дни, усилията ни засега не биват оценявани адекватно от колегите, които поканихме на разговори въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа. Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на „Демократична България" изобщо да не дойдат на разговори и там да заявят открито мнението си", каза още лидерът на левицата.

По думите ѝ днес БСП ще изчака срещата с „Има такъв народ".

„Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент върху себе си за състоянието на държавата", допълни Нинова.

Лидерът на левицата отчете, че БСП не може да държи мандата безкрайно. Според нея актуализацията на бюджета е изключително необходима и важна, за да могат да се преизчислят пенсиите, да осигурят средства за лекари и медицински екипи, пари за лекарства, средства за опазване на границата, както и подкрепа за бизнеса.

Подкрепи Economic.bg