Българка се нареди в глобалната класация на Fortune „40 под 40“

В класацията на Fortune тази година са представители на компании като Soft Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley и др.

Българка се нареди в глобалната класация на Fortune „40 под 40“

Снимка: Fortune/Screenshot

Българката Аделина Грозданова се нареди сред 40-те най-изявени млади лидери под 40-годишна възраст в областта на финансите за 2020 г., които Fortune подбира всяка година.

Грозданова е съосновател на финтех компанията Upgrade, която стартира дейност през 2017 г. и се занимава с онлайн и мобилно банкиране. Стартъпът предлага заеми, банкови карти и финансови консултации и за едва трите си години съществуване вече има над 10 млн. потребители.

Към днешна дата Аделина оглавява Investor Group, като има ключова роля в управлението на отношенията на фирмата с инвеститорите и капиталовите пазари.

По-рано тя е работила за LendingClub и преди това за Morgan Stanley. През 2007 г. Аделина завършва бакалавър по инженерство в областта на оперативните изследвания и финансовия инженеринг в Принстънския университет.

Заедно с Аделина Грозданова в класацията на Fortune тази година са представители на компании като Soft Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley. В листа е и основателят на популярното финтех приложение Revolut – Ник Сторонски.

Класацията на Fortune е разделена на няколко теми – технологии, здравеопазване, правителство и политика, медии и развлекателна индустрия. В последната категория тази година място намери и поп звездата Бийонсе.

Коментари: 0