Българска конференция е топ събитие в иновационната програма на Европа

Българска конференция е топ събитие в иновационната програма на Европа

Снимка: Innowave Summit

716 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Българското събитие Innowave Summit 2021 е топ събитие в паневропейската програма за иновации на Европейска иновационна зона. То ще се проведе по време на Националния месец на образованието в Румъния и ще бъде най - важното събитие в програмата на „Европейски дни на иновациите и стартъпите“ в румънския град Клуж-Напока.

На 21 и 22 октомври 2021 г. Innowave Summit Cluj-Napoca ще събере на едно място световни брандове и фондове за рисков капитал от три континента и ще предостави възможност на родния бизнес да скалира на европейско и световно ниво.

Впечатляваща е институционалната подкрепа, която това издание на конференцията получава. Част от събитието ще бъдат Дубравка Шуица, вицепрезидент на Европейската комисия и еврокомисар по демокрацията и демографията, Мария Габриел, европейски комисар по иновациите, науката, културата, образованието и младежта, Апостолос Цицикостас, председател на Европейския комитет на регионите, Флорин Къцу, министър-председател на Румъния, Емил Бок, кмет на Клуж-Напока, Харолд Грубър, ръководител на цифрова инфраструктура в дирекция „Проекти“ на Европейската инвестиционна банка и още много други.

Innowave Summit 2021 Cluj-Napoca e шестото поредно издание на събитието, поставило Варна на световната картата на високотехнологичните градове. Събитие, започнало през 2015 г. като първото стартъп и бизнес събитие в региона, позиционирало се през 2016 и 2017 г. като най-голямата технологична конференция извън столицата и наложило се през 2018 и 2019 г. като едно от най-значимите събития за иновации и технологии в Европа.

Със шестото си издание Innowave Summit придобива ново европейско измерение, пренасяйки успешните модели и добри практики от града, в който стартира – Варна, в един от най-иновативните европейски градове – Клуж-Напока, който е финалист за титлата Европейска столица на иновациите 2020.

„Innowave Summit обединява предприемачи, топ експерти, стартъпи и C-level мениджъри от 28 страни, които обменят идеи и добри практики и търсят начини как да издигнат бизнеса си до глобалните пазари. Конференцията е много повече от просто бизнес събитие. Това е мястото, където бизнесите могат да стигнат до следващото ниво в своето развитие, където предприемачите да открият нови партньори и клиенти, където стартъпите да скалират своите идеи“, заяви Димитър Василев, председател на Български бизнес форуми и организатор на Innowave Summit.

Той добави, че за участие в събитието сдружението подготвя голяма българска делегация от представители на бизнеса, НПО сектора, академичната общност и български институции.

Economic.bg е медиен партньор на събитието.

Подкрепи Economic.bg