„Българският Давос“ среща новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор

„Българският Давос“ среща новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор

Снимка: Webit

844 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

На 14 декември 2021 г. в София Тех Парк по време на събитието Powers Summit за първи път лице в лице ще се срещнат новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор за градивен и оперативен диалог.

„Българският Давос“ цели да инвестира колективната интелигентност на страната в създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Първата публична среща на властта с бизнеса, науката и гражданския сектор е подкрепена от голяма част от браншовите асоциации и граждански организации в областите образование, здравеопазване, киберсигурност, финанси, енергетика и зелена сделка. Наред с тези теми, планът за развитие и устойчивост също ще е във фокуса на форума.

Организатори на Powers Summit са Фондация Webit и Атлантическия Клуб в България.

С Фондация Webit, която вече 16 години работи в полза на модерна България, като я поставя на световната технологична карта, решихме да помечтаем заедно – какво се случва, ако бизнесът, гражданският сектор и науката имат прозрачен публичен канал за обсъждане на важните въпроси за бъдещето с хората, които вземат политическите решения днес", каза д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

Най-добрите конкретни идеи от дискусиите ще намерят място в крайния документ, който тази среща ще предложи на новото поколение политици в България.

Българският Давос“ налага изцяло нов формат за среща между властта и българския бизнес, наука и граждански сектор", каза д-р Пламен Русев, председател на Фондация Webit и съорганизатор на Powers Summit.

“Заедно с Атлантическия клуб, който символизира редица постижения на България и демокрацията в страната ни за последните 30 години и с голяма част от браншовите организации на българската индустрия, поехме отговорността да изградим платформа за прозрачен и отворен диалог между власт, бизнес, наука и граждански сектор. Така всички заедно предлагаме ясни правила, формат и висок стандарт, който цели да наложи хигиена в комуникацията между власт и бизнес, място за открит диалог, предвидимост и сигурност за всички участници, в името на желаното бъдеще на България” добави Русев.

Economic.bg е медиен партньор на събитието.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg