Българските вина Kabile със 7 медала от „Световното по вино“

Винената серия на „Вила Ямбол“ е създадена в знак на почит към традициите на региона

Българските вина Kabile със 7 медала от „Световното по вино“

Снимка: Вила Ямбол

1340 ~ 1 мин. четене
Вила Ямбол

Най-старата изба в Южна България – „Вила „Ямбол“, донесе 7 медала за страната от „Световното по вино“, а две от напитките на родния производител бяха оценени от журито с над 92 точки, което традиционно се отсъжда на най-добрите вина по света. Тазгодишното издание на един от най-престижните международни винени конкурси - „Mondial de Bruxelles“ се проведе в началото на месец септември в град Бърно, Чехия и в него се включиха над 8 500 вина от 46 страни.

Единият от Големите златни медали за България тази година е за винената серия Kabile. С него беше окичена резервата на „Вила Ямбол“, която е от сорта Мерло, 2015 г. В рамките на форума, производителят спечели и два златни медала за същата серия – за Каберне Совиньон Резерва от 2014 г. и за купажа Мерло и Каберне Совиньон, 2017 г.

Още един Голям златен медал и едно сребърно отличие грабнаха тероарните вина на производителя. Те са за лимитираната серия Vineyards Selection и бяха присъдени респективно за виното от сорта Каберне Совиньон, 2015 г. – от микрорайон Болярово, и за това от сорта Сиpa 2016 г. – от миĸpopaйoн Toпoлицa.

В тазгодишното издание на конкурса серията Kabile взе и две сребърни отличия – за своята Сира – резерва 2015 г. и за купажа си от Мавруд и Каберне Совиньон – 2016 г.

Доказателство за качеството на вината на „Вила Ямбол“ са многобройните постижения от най-престижните международни конкурси, като само за миналата година най-награждаваното вино е именно Kabile, което донесе на България над 20 отличия от изложения като Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales Paris, Los Angeles International Wine Awards и International Wine Challengе. 

C три oтличия ce пpибpa и друга poднa избa – Nеw Вlооm Wіnеrу. Oвaциитe нa жypитo cпeчeли тяxнoтo купажно вино от серията Face to Face (F2F). То е бленд от сортовете Каберне совиньон, Сира и Регент от 2016 г. Със златен и сребърен медал се окичи още серията Pixels за виното от сорта Каберне совиньон - 2017 г. и Сира - също 2017 г.


Ако публикацията е била интересна и полезна за Вас, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За новини, свързани с екологично, социално и корпоративно управление (ESG), посетете специализирания сайт ESGnews.bg.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg