Бюджетният iPhone SE идва със стъклен заден корпус

В интернет се появиха снимки на бъдещото устройство

Бюджетният iPhone SE идва със стъклен заден корпус
2066 ~ 1 мин. четене

За привържениците на по-компактните смартфони Apple неотдавна разработи бюджетния iPhone SE. Устройството бе пуснато на пазара миналата година, а най-пресните слухове са, че компанията готви второ поколение на модела.

Очаква се новият iPhone SE да бъде официално представен през юни на WWDC 2017 конференцията на разработчиците на Apple, пише GSMArena.

Сега в онлайн пространството се появиха снимки на смартфона. Ако кадрите са достоверни, то може да се види, че Apple са решили видимо да сменят дизайна. Задният корпус на устройството няма да е метален, а стъклен.

Предполага се, че ще бъде използвано Ion-X стъкло – същото, от което се изработва и Apple Watch Sport. Това става ясно от изтеклата снимка, на която се виждат части от предполагаемия iPhone SE  върху лист хартия, на който може да се прочете наименованието на въпросния материал.

Този тип стъкло е по-гъвкаво, леко и евтино, но също така уязвимо да драскотини. Употребата му не е случайна предвид, че iPhone SE се води по-нисък клас смартфон и съответно цената му е по-малка.

От снимките може още да се види, че камерата и светкавицата са разположени вертикално една под друга, за разлика от предходния модел, където те бяха хоризонтално ориентирани.

Повече подробности за новия iPhone SE засега няма и не е ясно какви ще са техническите му характеристики. Очаква се, че те да бъдат оповестени на конференцията на разработчиците на Apple, която ще се открие на 5 юни.

Подкрепи Economic.bg