Campus X разширява капацитета си до 1300 работни места

До пролетта на 2019 г. ще отвори врати и четвърта сграда с нови офис пространства

Campus X разширява капацитета си до 1300 работни места
Най-големият частен инкубатор на технологични компании Campus X обяви днес, че разширява капацитета си. Технологичният хъб вече включва три сгради в кв. Младост в София и 1300 работни места. Създаденият от основателите на Телерик – Бойко Яръмов, Светозар Георгиев и Васил Терзиев, Campus X цели да подпомогне и ускори успеха на стартиращите и вече утвърдени технологични компании в България и региона. 

Той отвори врати през април с една сграда и над 300 работни места. През септември се разшири с втора сграда и още над 220 работни места. Kапацитетът на първите 2 сгради е почти изцяло запълнен и сега Campus X отваря трета сграда, която предлага нови 700 работни места. Близо 15% от тях са заети още с пускането на офисните площи. 

„Водещо за нас е да предоставим много повече от модерно офис пространство на компаниите, защото не сградата е основополагаща за техния успех, а хората в нея. Сумата от уменията и експертизата на всички организации в Campus X е много по-голяма от възможностите на всяка поотделно. Затова приоритет за нас е изграждането на общност от съмишленици и среда, която създава нужните предпоставки и насърчава споделянето на знания и опит между всички обитатели“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Campus X. 

В рамките на Кампуса вече съжителстват над 30 водещи технологични компании, сред които Tick42, FantasticStay, Telelink City Services, Synchronoss, Office RnD, Gtmhub, Amplify Analytix и редица други. За 6 месеца една-трета от организациите в Campus X са разширили екипите си и заели по-големи офис пространства. Същевременно очакванията на повечето стартъп компании в Кампуса за 2019 г. са за удвояване броя на служителите им.

Освен частни офиси за стартиращи и утвърдени компании, Campus X предоставя и споделени пространства за организации в начален етап и специалисти на свободна практика. Сред обитателите му е и фондът за рисково дялово инвестиране Eleven. 

До пролетта на 2019 г. ще бъде изградена и четвърта сграда с нови офис пространства, специализирани помещения за събития, спорт и развлекателни занимания. Така капацитетът на Campus Х ще достигне 18 хил. кв. м. площ и над 1350 работни места.
Коментари: 0