Чък Норис съди CBS и Sony за 30 млн. долара

Хитовият актьор твърди, че двете компании не са му изплатили полагащи се средства от разпространението на \"Уокър, тексаският рейнджър\"

Чък Норис съди CBS и Sony за 30 млн. долара

Норис като тексаски рейнджър

2777 ~ 2 мин. четене
Чък Норис очевидно има недовършен бизнес в Тексас - финансов. The Wrap съобщава, че той и неговата компания "Top Kick Productions" са завели дело срещу CBS и Sony Pictures Television относно печалбите от някогашното тв шоу с участието на Норис "Уокър, тексаският рейнджър" ( Walker, Texas Ranger). Актьорът съди двете компании за сума от над 30 милиона долара за нанесени вреди.

В жалбата се твърди, че Норис и CBS са сключили споразумение в началото на 90-те, когато мрежата първоначално се е присъединила към разпространението на шоуто. Споразумението предвиждало Норис да получава 23% от печалбата "от експлоатацията по какъвто и да е начин на Уокър". Но според делото това споразумение не било спазено от CBS и компанията. 
Вместо това, в жалбата се твърди, че двете компании "непрекъснато се стремят да продават и разпространяват марката Walker по начини, които са предназначени да събират значителни такси и приходи от продължаващата експлоатация, но без да плащат на екшън актьора, и така нарушават съществено клаузата за 23-процентна печалба, която му се полага.

Освен това  CBS and Sony са обвинени, че са отказали информация за използването на бранда Уокър в услуги за стрийминг на видео по поръчка.

"Уокър, тексаският рейнджър" спря да се излъчва през 2001 г. след осем години на екран в CBS, но в жалбата на Норис се твърди, че поредицата продължава да бъде популярна благодарение на "добре познатия интернет феномен, чрез който поколения млади фенове са свързани около хумора и шегите, известни като "Факти за Чък Норис", плюс неговите изяви във филми като Dodgeball: True Underdog Story и The Expendables 2. 
Подкрепи Economic.bg