Charlie Hebdo с карикатура за \"Евровизия\"

Конкуренцията между Русия и Украйна в конкурса бе възприета като продължение на войната

Charlie Hebdo с карикатура за \
Автор: Александра Сотирова

Карикатуристите от френския сатиричен вестник Charlie Hebdo публикува карикатура на победителите в музикалния конкурс "Евровизия" 2016 – украинката Джамала и руснакът Сергей Лазарев.

Изпълнителите от Русия и Украйна са изобразени като две пеещи свине. Карикатурата е придружена от следното съобщение: "Русия победена от Украйна в "Евровизия". Талантът се наведе пред политиката."


Така Charlie Hebdo реагира на резултатите от конкурса "Евровизия".

Припомняме, че украинската певица Джамала спечели финала на международния конкурс "Евровизия" в Стокхолм преди дни. Сергей Лазарев зае третото място, обаче остава лидер при гласовете на зрителите. В песента на Джамала "1944" за кримските татари, мнозина видяха антируски контекст. В същото време гласовете на публиката и експертното жури бяха разделени – публиката гласува за Лазарев, докато експертната комисия даде на руския певец 0 точки.

Конкуренцията между двамата бе възприета от феновете на "Евровизия" в цяла Европа като продължение на войната между Русия и Украйна.

Руски депутати предложиха Русия да бойкотира конкурса догодина, тъй като според регламента негов домакин трябва да е сегашната страна победител - Украйна.

Коментари: 0