„Частен случай“, БНТ: Клопките на мобилните оператори

„Частен случай“, БНТ: Клопките на мобилните оператори

Снимка: БНТ

Договор с мобилен оператор – нещо съвсем естествено в съвременния свят на комуникации, когато почти всеки притежава мобилен телефон, даже два. На хартия изглежда лесно да го прекратиш. На практика обаче дори смъртта на абоната понякога не е достатъчно условие, показва разследване на предаването „Частен случай“ по БНТ1, което ще се излъчи тази неделя, 2 декември.

Журналистката Мая Димитрова и операторите Станислав Ангелов и Огнян Колчаков ще разкажат историята на Александър Хранов, чийто баща е починал наскоро. При опит да прекрати договора на починалия с мобилния оператор, служителите на компанията му казват, че трябва да подаде едномесечно предизвестие и то от името на починалия.

Какви мерки за разрешаване на случая предприема Комисията по защита на потребителите? Грешка на служителя или порочна практика са неясните процедури по прекратяване на договора? Клаузи или клопки има в договорите на мобилните оператори? - отговори на тези и други въпроси по темата в „Частен случай“ в неделя от 8:45 ч. по БНТ1.

Продуцент на поредицата е Весела Смилец, а своите сигнали можете да изпращате по електронна поща на адрес: chasten@bnt.bg.
Коментари: 0