Чиповете на Samsung Galaxy S7 са уязвими към бъга Meltdown

Това разкриха изследователи от университета в Грац

Чиповете на Samsung Galaxy S7 са уязвими към бъга Meltdown
Недостатък в сигурността на микрочиповете в смартфоните Samsung Galaxy S7 поставя в риск от хакерски атаки десетки милиони устройства на марката. По последни данни те също са уязвими на бъга Meltdown, предава Reuters.  

Meltdown (заедно със Specter) бе публично разкрита по-рано тази година, когато стана ясно, че повечето устройства с процесори Intel, произведени през последните 20 години, са уязвими на хакерски атаки. Новина получи широк международен отзвук заради мащаба на открития пропуск. 

Тогава обаче се смяташе, че Galaxy S7 и други смартфони на Samsung, са защитени от Meltdown.  Изследователи от Graz Technical University в Австрия обаче откриха въпросната уязвимост. Нещо повече, те очакват да открият дупки в сигурността и в други устройства. 

Потенциално засегнатите телефони са повече от тези, за които знаем, коментира изследователят Миайкъл Шварц. Според него става дума за стотици милиони телефони. 

Междувременно Samsung увери, че вече е пуснала ъпдейти за Meltdown през миналите месеци, които да „закърпят“ уязвимостта. Компанията настоява, че сигурността е неин основен приоритет. В изявление до медиите се изтъква, че към момента няма регистрирани случаи на атакувани S7 устройства чрез пробойната Meltdown. Няма данни и за други устройства, които да я притежават. 
Коментари: 0