Comcast се отказва от 21st Century Fox

Съобщението слага край на една от най-големите битки в медийната индустрия тази година

Comcast се отказва от 21st Century Fox
432 ~ 1 мин. четене
Comcast съобщи днес, че се отказва покупката на активите на Twenty-First Century Fox, като избира да се съсредоточи върху офертата си британската Sky.

Акциите на Comcast скочиха с 2,2% след новината, а акциите на Fox паднаха с 1%, съобщава CNBC.

Съобщението слага край на една от най-големите битки в медийната индустрия тази година, тъй като Comcast се бореше с Disney за придобиването на филмовото студио и телевизионните активи на Fox. Disney наскоро надвиши предложената от Comcast цена за пакета на стойност 65 млрд. долара, като нейната оферта беше зат 71 милиарда долара.

Изпълнителният директор на Comcast Брайън Робъртс каза в изявление: "Бих искал да поздравя Боб Игър и екипа на Disney , както и семейство Мърдок и Fox за създаването на такава желана и уважавана компания".

Comcast води в момента надпревара и с Fox за закупуването на 39% от британския тв разпространител Sky. Останалите 61% от компанията са собственост на Fox, която също иска да купи оставащия дял, и съвсем наскоро получи регулаторно одобрение от британското правителство.

Остава да се види обаче чия оферта ще предпочетат акционерите на Sky.

Според CNBC влияние върху решението на Comcast да се откаже от наддаването за Fox може да е намерението на американското правителство да спре друга голяма сделка на медийния пазар - придобиването от AT&T на Time Warner.
Подкрепи Economic.bg