Commerzbank нае офис в София за своя IT Hub

Немската банка е наела над 3 500 кв. м офис площи в Бизнес Парк София, а според първоначалния план ще бъдат открити 400 работни места

Commerzbank нае офис в София за своя IT Hub

Снимка: GTC

Немската банка Commerzbank е наела над 3 500 кв. м офис площи в Advance Business Center II в София за свой IT Hub и ще започне да извършва част от дейностите си у нас, когато офис сградата бъде завършена през декември.

Advance Business Center II се разработва от полската компания GTC в Бизнес Парк София. Сградата ще включва 17 800 кв. м модерни офис площи, разположени на три етажа, и подземен паркинг на три нива.

„Идеята, която стои зад Advance Business Center II, бе да се създаде работна среда от световна класа със съоръжения за отдих, което се превърна в нещо от значение за служителите. Вече имаме наематели, с които сме сключили договори за 75% от пространството и сме изключително доволни, че Commerzbank е избрала нашата офис сграда, точно както Modis и Световната банка. Сигурни сме, че новото ни работно пространство, което е с най-високо качество, ще отговаря на изискванията на всички наематели, които са се доверили на Advance Business Center II да се превърне в чудесна офис среда“, коментира Дани Беркович, държавен ръководител на GTC в България, цитиран от Eurobuild.

Германската банка изрази намеренията си да отвори свой IT Hub в София още през декември. Според първоначалния план на банката, представен тогава, в софийския офис ще бъдат открити първоначално 400 работни места за висококвалифицирани IT специалисти, с възможности за растеж до 600.

Новината дава повод за оптимизъм предвид притесненията дали IT и аутсорсинг секторите в България ще задържат темпа си на растеж заради коронакризата.

В началото на годината Световната банка също подписа споразумение за наем на 4 000 кв. м офис площи от строящата се в момента бизнес сграда. В края на април банковата институция нае още 650 кв. м офисна площ в София, след като реши да разшири обхвата на своята дейност у нас. Освен извършването на основни услуги в София по IT поддръжка, разработване и доставяне на услуги и продукти с висока добавена стойност, Световната банка планира структуриране и на други функционални звена в областта на финансите, човешките ресурси, възлагането на поръчки, корпоративната сигурност.

Коментари: 0