„Да свържем Европа“ и Южен поток посетиха Шумен

Следващата спирка на Инфо-мобила е в Аврен

„Да свържем Европа“ и Южен поток посетиха Шумен
3818 ~ 1 мин. четене

Втората спирка на мултимедийния комплекс – Инфо-мобил бе в Шумен вчера. Силният дъжд и лошото време не отказаxa жителите на града да посетят инфо-мобила. Събитието e част от европейската информационна кампания „Да свържем Европа“, в рамките на която мобилна мултимедийна станция – Инфо-мобил - преминава по маршрута на бъдещия газопровод „Южен поток“.

Основната цел на инициативата e да запознае местното население с проекта „Южен поток“, да разкаже за неговата същност, цели и ползи. България е последната спирка на Инфо-мобила, който вече посети различни градове по трасето на газопровода в Унгария и Сърбия.

Модерните технологии и атрактивна визуализация, които предлага мултимедийният комплекс, показваха на жителите на гр. Шумен предимствата от използването на природен газ в бита и промишлеността. Технологиите на производство и предстоящото полагане на стоманените тръби бяха представени на огромни видео стени, които предизвикаха истински интерес сред посетителите. Следващата спирка на Инфо-мобила е в Аврен на 22.11.2014 г. 

„Южен поток“ – глобалният инфраструктурен проект за строителство на газопровод с мощност 63 млрд. куб. м през акваторията на Черно море за страните от Южна и централна Европа с цел диверсификация на маршрутите за експорт на природен газ и изключване на транзитни рискове. Пълна проектна мощност газопроводът ще достигне през 2018 г.

Подкрепи Economic.bg