Daimler отчита спад в продажбите за четвърти пореден месец

Продажбите на Mercedes-Benz са спаднали с 8,2% през септември

Daimler отчита спад в продажбите за четвърти пореден месец

Снимка: Pixabay

Германският автомобилостроителен концерн Daimler отчита спад на продажбите през септември за четвърти пореден месец, предаде ДПА. Компанията отново не успя да отговори на търсенето, като част от причините са свързани със забавяне със сертифицирането според процедурите по новите тестове за отделени вредни газове, промени в моделите и спиране на доставките на дизелови автомобили.

Миналия месец продажбите на основната марка Mercedes-Benz са спаднали с 8,2% спрямо същия месец миналата година до 202 819 автомобила, съобщи днес компанията от централата си в Щутгарт. Продажбите на марката Smart са намалели с 15% за същия период до 10 850 автомобила. От януари продажбите и при двете марки са спаднали с 0,4% до 1,8 милиона автомобила.

Подобно на останалите германски автомобилопроизводители Daimler не може да достави коли на пазара заради забавяне при сертифицирането на новите автомобили според Световната хармонизирана процедура за тестване на леки автомобили (WLTP), отнасяща се до стандартите за отделяни вредни газове.

Новите стандарти влязоха в сила на 1 септември, но колите, отговарящи на тези стандарти, се появяват на пазара едва сега, се казва в изявление на компанията.

Автомобилопроизводителят получи разрешение от Федералната служба за моторни превозни средства да направи обновяване на софтуера, за да подобри равнищата на отделяните вредни газове при повечето си дизелови автомобили, които не отговорят на новите стандарти.
Коментари: 0