Дамата, начело на най-голямата оръжейна фирма в света, напуска поста

Мерилин Хюсън ще остане изпълнителен председател на Lockheed Martin

Дамата, начело на най-голямата оръжейна фирма в света, напуска поста

Мерилин Хюсън с президента на САЩ Доналд Тръмп

Снимка: Wikipedia

2000 ~ 1 мин. четене
След седем години и половина начело на Lockheed Martin, изпълнителният директор Мерилин Хюсън се оттегля след решение за реорганизация, планирана през март тази година. Тя става изпълнителен председател на компанията, а Джеймс Тайкет, бивш шеф на American Tower, поема поста главен изпълнителен директор.

Начело на Lockheed, тя беше обявена за най-влиятелната жена в бизнеса от Fortune и CEO на годината от списание Chief Executive. Миналата година Хюсън влезе в списъка на списание TIME за „100-те най-влиятелни хора в света“, припомня CNN.

Хюсън е първата жена изпълнителен директор на най-голямата компания в света в сферата на отбранителната индустрия.

По време на седемгодишния си мандат тя увеличи цената на акциите на Lockheed с близо 300%, успявайки да разрасне програми като тези за F-35 Joint Strike Fighter, да увеличи продажбите на тактически и ударни оръжия и да развие нови сегменти като хиперзвуково оръжие.

Хюсън работи от 37 години в Lockheed Martin, като през това време се изкачва до все по-отговорни изпълнителни длъжности, включително президент и главен оперативен директор и изпълнителен вицепрезидент на бизнес поделението за електронни системи на Lockheed Martin.
Подкрепи Economic.bg