Дейвид Камерън започва работа в компания за изкуствен интелект

След като напусна премиерския пост през 2016 г. след референдума за Brexit Камерън остана извън светлината на прожекторите

Дейвид Камерън започва работа в компания за изкуствен интелект
876 ~ 1 мин. четене

Бившият британски премиер Дейвид Камерън ще председателства консултативния съвет на американската компания в сферата на изкуствения интелект Afiniti, съобщават британски медии.

В борда на дружеството са бившият френския премиер Франсоа Фийон и бившия шеф на British Petroleum Джон Браун.

„Правителството, което ръководих, предприе широк кръг от стъпки, за да гарантира, че Великобритания е успешна в новите технологии. Трябва да се справим с някои от предизвикателствата, пред които са изправени обществата днес. Затова съм доволен, че ще председателствам съветническия борд на Afiniti, като помагам в тяхната работа за трансформиране на бъдещето на обслужване на клиенти и междуличностни комуникации“, каза Камерън днес.

Afiniti е създадена през 2005 г. от американско-пакистанския предприемач Зиа Чисти и специализира в употребата на изкуствен интелект в кол центровете.

След като напусна премиерския пост през 2016 г. след референдума за Brexit Камерън до голяма степен остана извън светлината на прожекторите.

Мемоарите на Камерън, правата за които бяха купени от издателя Уилям Колинс преди 3 г. за 800 000 паунда, ще бъдат издадени тази есен.

Подкрепи Economic.bg