Deutsche Bank и UBS са преговаряли да обединят инвестиционното си банкиране

Темата може да е все още на масата за преговори, твърди Wall Street Journal

Deutsche Bank и UBS са преговаряли да обединят инвестиционното си банкиране
Deutsche Bank и UBS са обсъждали през юни сливането на бизнеса си и създаване на обединение за инвестиционно-банкови операции, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. Сегашните разговори са следствие на по-ранни преговори за сливане между Deutsche Bank и Commerzbank, които са приключли през април.

Обединението би подпомогнало двете европейски банки да се конкурират срещу американските финансови гиганти, които се стремят да спечелят пазарен дял в Европа, съобщава The Journal. Американските банки печелят дял от своите европейски конкуренти през последните години, според анализатори.

Американското издание съобщава, че не е била постигната сделка, тъй като и двете страни не са могли да се споразумеят по въпроси като например как да структурират и разпределят капитала за всякакви съвместни операции.

И все пак вестникът твърди, че темата все още е на дневен ред и Deutsche, и UBS проучват възможности за обединение чрез сливане от години.

В началото на юли Deutsche Bank обяви мащабен план за преструктуриране, включващ съкращения на 18 000 работни места до 2022 г. Банката също така заяви, че ще излезе от бизнеса с акции, за да се съсредоточи върху търговски и корпоративни клиенти. Очаква се реорганизацията да струва 6 млрд. евро.
Коментари: 0