Димитър Радев е новият управител за България в МВФ

Димитър Костов ще отговаря за присъствието ни в Световната банка

Димитър Радев е новият управител за България в МВФ
208 ~ 1 мин. четене

Настоящият управител на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев е новият управител за България в Международния валутен фонд (МВФ). Това реши Министерският съвет на днешното си регулярно заседание, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Подуправителят на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор“ Димитър Костов пък е определен за заместник-управител за страната в организациите от Групата на Световната банка – Международната банка за възстановяване и развитие, Международната финансова корпорация, Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите и Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове, както и в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Решението на държавния орган е съобразено с настъпилите персонални и функционални промени в БНБ. Чрез него се осигурява представителството на държавата ни в международните финансови институции. Така ще се разширят и стабилизират международните контакти на България и ще се гарантира защита на интересите на страната.

Подкрепи Economic.bg