„Дино приключенски парк” е най-големият тематичен атракцион на Балканите (снимки)

Той работи от година в сръбския курорт Златибор

„Дино приключенски парк” е най-големият тематичен атракцион на Балканите (снимки)
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Динозаврите се появяват отново 65 млн. години след изчезването им. Звуците на 16 динозавъра огласят „Дино приключенски парк” в именития курорт Златибор в Западна Сърбия. Най-големият тематичен атракцион на Балканите отвори врати в края на юни миналата година. В Европа по-голям от него е само WIKI Adventure Park в Грац, Австрия. 


В Златибор деца и възрастни може отблизо да видят 16 различни динозавъра в естествените им размери, след като са направени техни реконструкции от учените. Още в началото на парка посетителите са посрещани от алосаурус – за него е установено, че е бил сред най-бързите и големите представители на този род влечуги. Само за 4-5 секунди е изминавал около 100 м, обяснява Петър Кнежевич, маркетинг директорът на атракциона. Понякога той лично развежда гостите из парка и затова много от децата, които са най-чести посетители на това място, вече го имат като свой приятел.


Посетителите може да се запознаят с подробности за всички динозаври и да научат любопитни факти за техния живот на Земята. Ще чуят и „гласа” им, тъй като направените по поръчка в Китай експонатите не са статични.


Дино паркът предлага редица приключения, развлечения и възможности за активност и отдих на малки и големи. Тук може да яздите, да се катерите, да стреляте. Предлагат се преживявания, каквито в България никой не предлага „под един покрив”. Тук има и 6D кино. На територията на парка  е разположен модерен център за обучение, създаден с цел да дава широк диапазон от познания на децата. В него се организират различни работилници, които създават и практически умения у малчуганите. Налице са и всички удобства за отбелязване на специални събития, за тиймбилдинги и честване на рождени дни.

В рамките на атракциона има и зоопарк със сърни. Чуят ли гласа на Петър Кнежевич, те идват до оградата, без да се плашат от посетителите. Този зоокът ще се разширява с още животни, дадени от различни зоопаркове, както тези сърни са получени от Белград.


Дино паркът е отворен през цялата година и привлича не само деца от региона, не само от цяла Сърбия, но вече има и доста гости от най-различни точки на света. Предлагат се промоции и отстъпки за пребиваването, има лотарии и награден фонд, който освен предмети включва преживявания - например почивка в Гърция за най-големите късметлии.

Дино паркът е частна инвестиция. Развитието му продължава и след неговото отваряне със създаването на нови и нови предложения за малки и големи. Разположен на площ от 5 хектара, той има потенциал да предложи и нови забавления, каквито в никоя страна в региона няма.

Коментари: 0