Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина е уволнен

Смяната на Владимир Пилософ идва след близо години постоянни проблеми в ръководената от него институция

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина е уволнен
892 ~ 1 мин. четене
След близо една година постоянни проблеми в управлението на Фонда за лечение на деца в чужбина, неговият директор проф. Владимир Пилософ бе освободен. Това е направено със заповед на служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

"Не съм запознат с мотивите. Никой не е водил с мен", обяви той пред bTV. От здравното министерство все още не са излезли с официално съобщение и мотиви за освобождаването.

Предишния здравен министър Петър Москов назначи Пилософ през 2016 г., след ареста на предишния директор Павел Александров. Срещу него бе проведена показна спецакция, но и досега няма повдигнати обвинения и не е започнало дело.

Откакто започна да управлява Пилософ родители постоянно се оплакват, че фондът бави процедурите по изпращане на деца за лечение в чужбина. Повечето неправителствени организации, които години наред се бориха този фонд да заработи нормално, се отказаха да работят с новото ръководство.

Представители в обществения съвет напуснаха след няколкомесечното управление на Пилософ, несъгласни с методите на управление и постоянното бавене на процедурите.
Подкрепи Economic.bg