Директорът на столичната онкология подаде оставка

Валентин Ангелов бе обвинен от прокуратурата в злоупотреби за 2 млн. лв.

Директорът на столичната онкология подаде оставка
340 ~ 1 мин. четене
Директорът на столичната онкология Валентин Ангелов подаде оставка, след като прокуратурата повдигна обвинение срещу него за безстопанственост и здравният министър Николай Петров му я поиска. 

Валентин Ангелов обяснява в мотивите си, че не иска да оронва престижа на лечебното заведение и затова се оттегля от поста. Той е обвинен, че е ощетил болницата с около 2 млн. лв. 

В периода 2013 - 2015 г. под негово ръководство са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства с редица нарушения. Шефът на лечебното заведение е допуснал да бъдат заплащани доставки за лекарства на по-високи цени от най-ниските договорени в една процедура. 

Болницата е изплащала и лекарства с изтекъл срок на годност, които изобщо не е трябвало да бъдат приети и заплащани. Взимани се лекарства и с намален остатъчен срок, за които е дължала неустойка, съгласно договора с доставчика. Такава обаче не е била начислена и заплатена. 

Прокуратурата е установила още, че са заплащани доставки на лекарства, отпаднали от позитивния лекарствен списък и то на цена, по-висока от пределната, посочена в списъка. 
Подкрепи Economic.bg