Директорът на БНР подаде оставка

Той напуска предсрочно националното радио още тази седмица

Директорът на БНР подаде оставка

Снимка: Стопкадър/Youtube

1288 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Директорът на БНР Андон Балтаков напуска предсрочно националната медия. Това съобщава радиото, цитирайки неговото писмо до служителите, като посочва, че причините на Балтаков са лични. Той е депозирал молба за предсрочно прекратяване на договора му за управление на БНР, считано от 6 август.

За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията“, заявява в писмото си Балтаков.

Припомняме, че директорът на БНР подава оставка за втори път, като предишния път бе след конфронтация с министъра на културата Боил Банов. Тогава Балтаков обвини министъра във фалшификации заради подменени параграфи в позицията на националното радио по отношение на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Няколко дни по-късно обаче той оттегли оставката си.

Подкрепи Economic.bg