Дискордиа - надеждност и устойчивост чрез иновации

“Дискордиа” прилага в дейността си десетки иновативни решения, които повишават значително ефективността

Дискордиа - надеждност и устойчивост чрез иновации
4433 ~ 2 мин. четене
„Дискордиа“ е една от най-иновативните и бързорастящи транспортно-логистични компании в Европа. Средногодишният растеж на компанията в последните 4 години е 35% - 40%, като впечатляващо е, че той е генеричен. “Дискордиа” прилага в дейността си десетки иновативни решения, които повишават значително ефективността, създават високи стандарти в качеството и правят растежа устойчив за продължителен период от време. Създават се различни от досегашните стандарти в управлението и контрола на бизнес процесите, които подобряват значително средната рентабилност за отрасъла. Ползвайки иновативността като фундамент за своето развитие, “Дискордиа” оказва влияние върху промяната на мислене в целия сектор.

Основни партньори в това отношение са: Microsoft dynamics NAV, Navitrans, Transics, Map & Guide. Извън инвестициите в иновации, “Дискордиа”  е инвестирала в основни активи за дейността си над 65 млн. евро. Компанията променя разбирането, че инвестициите в най-нови и скъпи високотехнологични и опазващи околната среда активи водят до ниска рентабилност. Напротив, със своите активи със средна възраст от 1 година и 3 месеца и в тясно партньорство с VOLVO Truck, SCANIA, Schmitz Cargobul, Michelin, Shell, тя доказва обратното.

Насърчавайки новаторството и нестандартното мислене и действие на хората от екипа си, “Дискордиа” създава у тях естествена мотивация и ангажираност в ролята им на фактор, влияещ върху промените на света, превръщайки го в едно по-добро и чисто място за живеене.Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на „Дискордиа” АД:
Вярвам, че положителното мислене дава аргументи за движение напред. Сектор Транспорт и логистика е освободен от монополи и затова сме пришпорени от конкуренцията. Само в България фирмите в този сектор са над 20 хиляди, а в целия Европейски съюз те са стотици хиляди. Ако не си конкурентоспособен, нямаш никакъв шанс да растеш и да просперираш. Но с решенията си Европейската комисия влияе за намаляване на конкурентоспособността на източноевропейските компании с предложения от нея Пакет “Мобилност”, а в резултат на това ще се увеличи цената на транспортните услуги за целия европейски бизнес.

Текстът е част от книгата "Успешните компании".
Подкрепи Economic.bg