Днес е най-добрият ден на американските пазари

S&P 500 отвори с рекордна стойност

Днес е най-добрият ден на американските пазари

Снимка: БТА

28 октомври исторически е най-добрият ден в годината за американските акции от 1950 г. насам със средна възвращаемост от 0.54% на акциите в индекса S&P 500, според Райън Детрик, старши пазарен стратег за LPL Financial.

Бенчмаркът достигна най-високата си стойност на откриване в днес, подкрепен от солидната печалба и напредъка в търговията между САЩ и Китай, съобщава CNBC. Индексът отвори на 3 032 пункта - 9.57 пункта нагоре, а после достигна 3 034.90 пункта. Същевременно Dow Jones Industrial Average нарасна с 0.31%, отваряйки на 27 040.33 пункта.

Това време на годината е и периодът, в който инвеститорите, следвайки стратегията за разпродажби от май насам, обичайно отново променят тренда - през ноември.

„Стартират най-добрите шест месеца в годината (ноември-април) и се сбогуваме с най-лошите шест месеца“, казва Детрик в бележка в понеделник. „Последните няколко дни от октомври до първите няколко на ноември са един от най-силните моменти за търговията в годината", казва той.

Пазарът следи търговските отношения между САЩ и Китай от миналата седмица, когато двете страни заявиха, че са "близо до финализиране" на някои части от търговското споразумение, проправяйки път към сделка. Силният сезон на печалбите също подкрепи ралито. От 202 компании в S&P 500, които са представили отчетите си, 78% са надминали очакванията на анализаторите, според FactSet.

Вторият най-добър ден в годината е 26 декември, като S&P 500 отчита печалба от 0.5%, според LPL Financial.

С 0.51% загуба средно за S&P 500, 19 октомври е най-лошият ден в годината, отбелязва фирмата.
Коментари: 0